Dijkversterking Salmsteke - SchoonhovenDoe mee met project SAS

Dijkmagazijn inrichten als informatiepunt dijkverbetering

Informatie verstrekken in het leegstaande dijkmagazijn. Makkelijk te bereiken voor omwonenden. Grondlichaam bij dijkmagazijn bevat veel zand, zodat het dijkleger hier de lege zandzakkensnel zouden kunnen vullen. Punt is ingebracht tijdens de werkgroepbijeenkomst van 19 december 2019 in de Wielewaal.

Lat: 51.9408169860634
Long: 4.88559603385681

2  reacties

Jan Noorlandt 12-11-19 om 17:41

zoals bekend is het dijkmagazijn een rijksmonument, zo ook het kadastrale grondgebied waar deze op staat. Dit gebied heeft (van oorsprong eigenlijk nog meer) een over hoogte tov de omliggende bermen en dijktaluds. Dit is van oorsprong bedoeld als zand opslag, waar de jutezakken, die in het dijkmagazijn waren opgeslagen (zoals ook kruiwagens, schoppen, schotten, balken, planken olielampen etc. dit eventueel navragen bij Henk Boer) mee te vullen wanneer er een doorbraak zou drijgen. Deze over hoogte is van cultuur historische waarde en dient na verzwaring weer te worden terug gebracht (dit was met uitvoering laatste dijkverzwaring verzuimt!!)

Koen Mathot 14-11-19 om 13:26

Beste meneer Noordlandt,
Hartelijk dank voor uw reactie. Wij nemen het dijkmagazijn mee in de Verkenning van de dijkverbetering. Zowel het gebouw van het dijkmagazijn als de verhoging in het landschap rondom het gebouw.

Cookie-instellingen